Viktigast på julbordet?
Julskinkan klarar jag mig utmärkt utan. Det är samma skinka som kommer fram till påsk, midsommar och andra helger då i form av "helgskinka" .. Usch å blää. Köpte i år en dyr, ekologisk och gårdsmärkt svensk skinka. Halva skinkan vet jag inte vad som hänt med eller hur dom styckat den för det var inte rent kött utan nåt annat trådigt,fettigt mellanting. Den köttiga delen av skinkan var däremot okej fast torr och lite senig. Att man ALDRIG lär sig. I år sa jag: Jag vägrar köpa skinka i år! Den där jävla skinkan ligger i veckor i kylen och surnar tills man gör en skinkgratäng. Enda gången den är god är den dagen man griljerar den och äter ljummen den 23 december. Ungarna som är 18 och 19 år fick darr på läppen och stora ögon. VA?! Ska vi inte ha nån julskinka??!!! Tydligen är den ett måste för dom på ett julbord. Fick krypa till korset med andra ord och slog till på denna exklusiva i hopp om kvalite. Nu ligger skinkjävel sen i söndagskväll i kylen och glor. Den åts av flera gånger under den kvällen när vi väl karvat bort halva skinkan från svåle och annat knaster. Ser fram emot årets skinkgratäng då.
Men nästa år, då jää-lar blir de ingen skinka!!
För några år sedan ( när jag inte hade några grisar att slakta i november ) så förleddes jag att köpa en superbillig skinka på Lidl. När jag skar bort svålen för att griljera den, så fanns det en svål till under!!! Jag kom att tänka på Särimner som väl återuppstod morgonen efter kalaset och undrade om det var något magiskt med den här grisen. Dock var det bara någon fläsksida el dylikt ( rätt rätt! DY- likt = skit ! )som de hade rullat ihop och stoppat i ett skinknät. JAG SAKNAR MINA GRISAR!!!